Image

Hooglustigheden 2023.

Oproep nieuwe leden dansgroep.

Ben jij tussen de 4 en 18 jaar en vind je het leuk om te dansen?
Kom dan bij onze dansgroep!

De dansgroep traint op donderdagavond.
Gedurende het carnavalsseizoen wordt de dans opgevoerd.
Dit is in eigen dorp, maar ook bij gastverenigingen.

Aanmelden kan via info@durchdrieverkes.nl of bij een van de comité leden

Terugblik 2023

In een prachtig gekleurde narrentempel werd op zondag 12 februari Raoul I (Vermeeren) tot jeugdprins en Lowis (Smeets) tot jeugdprinses van de Durchdrieverkes uit Slenaken uitgeroepen.

Zij worden dit seizoen bijgestaan door minister Jolie (Lennarts) en hofnar Toussaint (Smeets).

Niet alleen hun ouders maar zeker ook al het andere publiek genoot van alle mooie, schattige en gedurfde optredens. Ook enkele bestuursleden lieten zich van hun beste kant zien en zetten enkele mooie optredens neer.

Voor de pauze bracht Isabelle Jennes het publiek op de been. Met leuke carnavalsliedjes trok de polonaise door de narrentempel.

Voor prins Lukas I, prinses Sterre, minister Mirthe en hofnar Lysanne volgende toen het droevige moment: aftreden. De langstzittende hoogheden van de Durchdrieverkes moesten nu toch echt na 3 jaar aftreden. Na de dankwoorden zorgen tijdens de pauze de Molliemeekersj voor de nodige schwung en trokken er weer diverse polonaises met prinsen en prinsessen door de narrentempel.

Daarna volgde dan het spannende moment, de proclamatie om de Durchdrieverkes aan nieuwe heersers te helpen. Dit jaar werd de hulp ingeroepen van Panoramix, die samen met zijn vrienden Asterix en Obelix ervoor zorgde dat de Durchdrieverkes nieuwe hoogheden konden installeren.

Aan het einde van de zitting werden de felicitaties uitgebracht.

Carnavalszaterdag begon voor de Durchdrieverkes in Wijlre, waar tijdens een gezellige middag de sleutel van het gemeentehuis symbolisch werd overgedragen aan gemeenteprins Emiel I. Vervolgens werden de Durchdrieverkes gastvrij ontvangen bij de Slenaker Vallei. Daarna vertrokken zij naar de tot narrentempel omgetoverde fanfarezaal.

Hier werd geopend met de receptie voor prins Raoul I, prinses Lowis, minister Jolie en hofnar Toussaint. Het eerste optreden van de avond was van onze eigen vers-afgetreden prins Lukas I, vervolgens kwam Sven ohne Girls de zaal verder op stelten zetten. Enkele bestuursleden traden nog een keer op met hun duetten-act. Waarna de zaal werd getrakteerd op een optreden van wederom de Molliemeekersj. De Zaate Fanfaar liet zich ook niet onbetuigd en knalde meermaals als vanouds.

De dinsdag begon met het afhalen van prins en prinses. En werden de carnavalsvierders bij beiden gastvrij ontvangen. Vanaf 14.11u trok als de carnavalsoptocht door Slenaken. Wederom een bonte stoet met dit jaar een veelheid “kleurrijke” groepen. Ook de Ülle uit Partij namen deel aan de optocht in Slenaken.

Ten slotte volgde in de fanfarezaal een springmiddag voor groot en klein met medewerking van DJ Christioa en wederom de Molliemeekersj, tenslotte een spetterend optreden van Danny Pauwels.

Via deze weg willen we iedereen bedanken die deze carnavalsactiviteiten mede mogelijk heeft gemaakt. Deze dank geldt ook voor de inwoners van Slenaken voor hun financiële bijdrage bij de rondgang in januari.
Tenslotte hebben we tot onze spijt vernomen dat het geluid tijdens de zitting voor sommige mensen te hard was. Dat vinden we erg jammer. We willen natuurlijk voor zowel jong als oud een gezellige middag organiseren. Voor komend jaar zorgen we ervoor dat hier verbetering in komt.

Alaaf
Bestuursleden JCV de Durchdrieverkes

Contact

JCV De Durchdrieverkes
Engelsdalstraat 24
6277 NG Slenaken

Tel.: 043 - 457 36 13

info@durchdrieverkes.nl

Webmaster

Heeft u leuke foto's of andere leuke items voor op de site?

Neem dan contact op met onze webmaster:

webmaster@durchdrieverkes.nl
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this