Image

De Dansgroep

 

Donderdagavond 18.30 uur, al vele jaren de vaste trainingsavond van de meisjes van de dansgroep van J.C.V. de Durchdrieverkes. Ze trainen met inzet en enthousiasme, week in, week uit. Alleen enkele weken na het grote optreden tijdens de jeugdzitting en in de zomermaanden is er geen trainen.

Veronique is  onze vaste trainster en onder haar leiding en inspiratie hopen we dat weer wervelende dansen over de bühne gaan.

In 1979 startte de eerste groep onder leiding van Finy Wolfs-Cobben. Toen begonnen 9 achtjarige meisjes uit dezelfde klas, die in zeer korte tijd tot zeer goede resultaten kwamen. Dit mede door de grote inzet en stimulerende manier waarop Finy “haar” meisjes trainde. Bij het tweede optreden creëerde ze ook een showdans waarmee meteen de traditie ontstond om de showdans aan het eind van de zitting als klapstuk op te voeren. Helaas moest Finy om gezondheidsredenen stoppen en werd Ineke Bindels-Vluggen uit Epen trainster van de groep. In de 3 jaar dat Ineke de groep trainde groeide deze uit tot 20 leden. Nog steeds stond de gardedans centraal maar niet iedereen is begiftigd met talent en uithoudingsvermogen. Hierdoor ontstond er een vaste kern gardedanseressen en deed de hele groep in de showdans mee. Ineke werd opgevolgd door Marie-Therese Badenberg en daarna Rachel Senden. Gedurende jaren heeft Marijke Gillissen de dansgroep begeleid. Met haar creatieve inbreng steunde zij de trainster en zorgde voor prachtige kostuums en decors.

Jaren geleden werd de maximum leeftijd die tot dan toe op 16 jaar stond veranderd en kunnen de leden dansen totdat studie of andere omstandigheden het niet meer mogelijk maken om mee te kunnen doen. Op dat moment werd ook de minimale leeftijdsgrens welke toen was gesteld op kinderen van klas drie van de basisschool veranderd en konden kinderen vanaf 4 jaar aan de trainingen meedoen. Bij de showdans van 1994 was deze groep kleintjes er voor de eerste keer bij en gaven een geweldige uitvoering waarvoor veel waardering was, wat men kon afmeten aan het langdurig applaus. In 1995 kwam de verrassing, 8 junioren met een eigen gardedans.

2000 Was het jaar van het 22 jarig jubileum van de dansgroep. Op zondag 26 november 2000 werd een dansmiddag georganiseerd. Hierbij werden de toenmalige leden van de dansgroep en de begeleiding in het zonnetje gezet.
De middag werd ingeluid door onze eigen “kleine” dansmarietjes. Daarna volgden verschillende gastverenigingen uit de regio, met als hoogtepunt de solodanseressen en dansparen; een groep uit La Calamine, stuk voor stuk kampioenen in deze heuse tak van sport.
Een en ander werd afgewisseld met acts van Jean-Paul Brikske (de Belgische André van Duin) en Erwin en Hub (Limbo Express), die enkele nieuwe carnavalsschlagers ten gehore brachten. Al met al een zeer geslaagde jubileum dansmiddag.

Na het vertrek van Rachel werd de dansgroep getraind door Petra en Malou, Angelina en Angelique.

Alle kleding voor de showdans wordt elk jaar ontworpen en gemaakt. Hiervoor zorgden de dames welke de vaste begeleiding van de dansgroep overgenomen hadden (Bebbie Lemmens, Marjo Didden, Corry van Loo) in overleg met de trainster. Zij werden hierbij gesteund door Tonnie Vermeeren en Madeleine van Summeren.

Tegenwoordig begeleiden Yvonne Grooten, Tonny Vermeeren en Iris Haasakker de dansgroep.

In 2011 bestond de dansgroep 33 jaar! Dit keer was gekozen voor een artiestenparade: een feestavond waarin o.a. Beppie Kraft, W-dreej en Fabrizio zorgden voor een “Bombenstimmung”.

Sinds enkele jaren is de dansgroep een zelfstandige stichting: Dansgroep J.C.V. de Durchdrieverkes.

Bankrekeningnummer dansgroep J.C.V. de Durchdrieverkes:
NL59RABO0133523470

Contact

JCV De Durchdrieverkes
Engelsdalstraat 24
6277 NG Slenaken

Tel.: 043 - 457 36 13

info@durchdrieverkes.nl

Webmaster

Heeft u leuke foto's of andere leuke items voor op de site?

Neem dan contact op met onze webmaster:

webmaster@durchdrieverkes.nl
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this